هتلداری، معرفی هتل های ایران

هتل1 با هدف معرفی آموزهای هتلداری و معرفی هتل های ایران تا مسافران بتوانند با بهترین هتل های کشور در هر شهری آشنا شوند

هتلداری، معرفی هتل های ایران

هتل1 با هدف معرفی آموزهای هتلداری و معرفی هتل های ایران تا مسافران بتوانند با بهترین هتل های کشور در هر شهری آشنا شوند

تعاریف هتلداری

تعریف هتل:

ž      هتل ها مجموعه های اقامتی لوکس و شناخته شده ای هستند که تقریبا در تمامی دنیا مورد استفاده مسافران قرار گرفته از خصوصیات ویژه ای برخوردار می باشند و انواع اتاق ها و فضاهای اقامتی را می توان در آن مشاهده کرد.

درجه بندی هتل ها:

ž      هتلها از نظر درجه بندی در ایران به پنج قسمت تقسیم می شوند:

       یک ستاره ، دو ستاره ،سه ستاره ،چهار ستاره ،پنج ستاره

گرید بندی هتل ها:
بر اساس ستاره های داده شده به هتل ها،هر ستاره خود به چهار درجه یا گرید تقسیم می شود (T-A-B-C )که T یا TOP بالاترین درجه و C پائین ترین محسوب می شود.

تعریف مهمانسرا:

ž      مهمانسراها از هتل ها ارزانتر بوده،معمولا تحت نظر سازمان ها و ارگان ها و شرکتهای دولتی سرمایه گذاری و اداره می شود و گروههای خاصی از مهمان های مرتبط با آن سازمان را می پذیرد،مانند مهمانسرای ارتش و شرکت نفت

مهمانپذیرها یا مسافرخانه ها:

واحدهای اقامتی ارزان قیمتی هستند که عمدتا برای مسافرین کم در آمد طراحی و ساخته می شوند که سرویس و امکانات در این واحدها به هیچ وجه قابل مقایسه با هتل ها نیست و به همان دلیل قیمت اقامت در این واحدها به مراتب ارزانتر از هتل هاست.

 

درجه بندی مهمانپذیرها:

در ایران مهمانپذیرها به سه درجه تقسیم بندی می شوند:

درجه ممتاز ،درجه یک ،درجه دو

خوابگاه ها:

اصولا واحدهای اقامتی بسیار ارزان قیمتی بوده ، در کشور ما بیشتر توسط سازمانهای دولتی مانند دانشگاهها ساخته و اداره می شود و بعضا هزینه های آن بصورت یارانه توسط دولت پرداخت می شود.

زائرسراها:

مانند مهمانسراها بوده،با این تفاوت که زائرسراها عمدتا در شهرهای مذهبی بنا می شودو در بعضی مواقع هزینه های آن توسط افراد خیر به سازمان ها پرداخت می شود.

متل ها:

متل ها شبیه هتل ها بوده با این تفاوت که متل ها معمولا در سطح ساخته می شوند و از فضای سبز و تفرجگاه های وسیعتری برخوردارند ولی هتل ها بیشتر از سه طبقه را دارا می باشند.
متل ها اصولا در خارج از شهر و در حومه و در بین جاده ها ساخته می شوند در حالی که هتل ها اغلب درون شهر ها هستند.در طراحی و ساخت متل ها تاسیس امکاناتی مانند: فروشگاه،تعمیرگاه،اورژانس و واحدهای امدادی،اماکن ورزشی،کارواش و پمپ بنزین و امثال آن پیش بینی می گردد در حالیکه در هتل ها چنین امکاناتی وجود ندارد و یا بسیار محدود است.

پانسیون:

واحدهای اقامتی بسیار ارزان قیمتی است که معمولا در شهرهای صنعتی و دانشگاهی ساخته می شود و اقامت در این واحد ها معمولاطولانی تر از سایر اقامتگاههاست  و در آن ها خدماتی مانند:اتاق با ناهار و صبحانه و یا اتاق با ناهار و صبحانه و شام و... ارائه می گردد

کمپ ها:

واحدهایی هستند فصلی با نصب چادر و یا به صورت کانکس که در فضای باز طراحی شده،معمولا استفاده کنندگان از این واحدها باید امکانات رفاهی و اسکان شخصی خود را همراه داشته باشند و تنها از فضای محیط و سرویس های بهداشتی و خدمات جانبی این محل ها استفاده می شود. مبالغ پرداختی نیز جهت اقامت به مراتب کمتر از هتل ها و مهمانپذیرها و سایر واحدهای اقامتی می باشد.

واحدهای اقامتی روی چرخ:

در ایران کمتر دیده می شود و اصولا هتل های سیاری هستند که مبنای آن براساس تحرک و جابجایی نهاده شده است و توسط تریلی های عظیمی در فصول مختلف و در مکان های مناسب جابجا می گردد و اصطلاحا به این نوع هتل ها به جهت متحرک بودن آنها هتل های سیار و یا واحدهای اقامتی روی چرخ می گویند.

واحدهای اقامتی دریایی

و یا کشتی های دریایی که مخصوص تفریح ساخته شده دارای امکانات تفریحی مدرن و پیشرفته است و در بنادر معمولا لنگر انداخته مدت مدیدی را در دریا سپری می نمایند.

واحدهای اقامتی فضایی:

که در حال حاضر در مرحله طراحی بوده ،اهداف بلند پروازانه برای مسافرت به فضا و اقامت در ماوراء کره خاکی را در دستور کار دارند.

رسورت هتل ها:

معمولا در کنار جاده های ورزشی و یا کوهستان ها و

آب معدنی ها ساخته شده ،کاربردی تفریحی،ورزشی

و درمانی دارد.

ز

از B.B تا U.ALL در رزرو هتل یعنی چه؟

به نقل از عصر ایران، از آنجا که قریب به اتفاق مسافران نوروزی خارج از کشور ، ایام سفر را در هتل ها می گذرانند، داشتن اطلاعات از نوع هتل ها می تواند برایشان بسیار مفید باشد.


اگر تبلیغات گردشگری یا سایت های هتل ها را دیده باشید ، حتما با اصطلاحاتی مانند هتل B.B ، هتل  H.B و نظایر آن روبرو شده اید.

هر چند بسیاری از کسانی که زیاد به سفر خارجی می روند با این اصطلاحات آشنا هستند ولی بی مناسبت نیست در این ایام که فصل رزرو تور و هتل برای سفرهای نوروزی است ، مروری بر معانی این اصطلاحات داشته باشیم، چه آن که آشنایی با آنها می تواند در برنامه ریزی دقیق تر سفر بسیار مفید باشد.
 
(R.O) = اتاق بدون غذا  
 
 Room only: معمولا در سفرهایی که با آژانس های گردشگری می روید، با  R.O مواجه نخواهید شد چون امروز تقریباً همه هتل ها دستکم یک وعده صبحانه را سرو می کنند. این نوع از هتل ها بیشتر در آمریکا یافت می شوند.
 
(B.B) = اتاق+یک وعده صبحانه
 
Bed & Breakfast : اکثر هتل ها ، یک وعده صبحانه به میهمانان خود ارائه می کنند.
هزینه صبحانه بر روی هزینه رزور اتاق محاسبه و دریافت شده و برای صرف صبحانه ،مبلغ جداگانه ای پرداخت نمی کنید.

البته ممکن است در برخی رستوران های هتلی ، بوفه ای برای فروش برخی اقلام خاص وجود داشته باشد (مثلاً آب میوه گیری طبیعی) که اگر کسی خواست ، می تواند آن را جداگانه بخرد ولی استفاده از منوی رستوران ها رایگان است.

در اکثر هتل ها ، صبحانه به صورت سلف سرویس است و شما می توانید از انواع غذاهای و نوشیدنی های سرد و گرم به دلخواه خود و بدون محدودیت صرف کنید ولی حق بیرون بردن غذا از رستوران را نخواهید داشت.
 
 
(H.B): اتاق+صبحانه+یکی از دو وعده ناهار یا شام
 
Half Board : در این هتل ها ، شما صبحانه را دارید و علاوه بر آن ، یا ناهار و یا شام نیز بدون هزینه جداگانه سرو می شود. توجه داشته باشید که انتخاب ناهار یا شام ، با شما نیست بلکه خود هتل تعیین می کند که ناهار خواهد داد یا شام.

این وضعیت در شهرهای مختلف بر اساس عرف و عادت هتل ها متفاوت است. مثلاً در دوبی ، هتل های H.B ترجیح می دهند فرمول (صبحانه + ناهار) را اجرا کنند ولی در هتل های سواحل مدیترانه در ترکیه ، بیشتر از فرمول (صبحانه + شام) استفاده می کنند.

بنابراین ، قبل از رزرو هتل ، این را بپرسید که منظور از H.B وعده ناهار است یا شام؟
 
(F.B): اتاق+صبحانه+ناهار+شام  
 
Full Board : کاملاً مشخص است که همه وعده های غذایی و نوشیدنی های همراه غذا را دارد.
   
(ALL) = اتاق+صبحانه+ناهار+شام+نوشیدنی ها و دسرهای رایگان از صبح تا شب

ALL Inclusive : این هتل ها ، اغلب امکانات تفریحی خوبی دارند به طوری که بسیاری از مسافران ، روزهایی از سفر را صرفاً در هتل می گذرانند و از امکانات آن مانند استخر ، پارک آبی ، ساحل اختصاصی ، باشگاه بدنسازی و ... استفاده می کنند و می توانند علاوه بر سه وعده اصلی ، هر وقت میل شان کشید، از میان وعده هایی مانند کیک ، شیرینی ، چای ، قهوه و ... به طور رایگان استفاده کنند.

البته منظور از رایگان این است که همه این هزینه ها هنگام رزرو هتل ، محاسبه شده و به طور جداگانه مبلغی از شما گرفته نمی شود.  
 
سرو میان وعده ها و نوشیدنی ها در هتل های ALL در ساعت تعیین شده ای از شب یا شامگاه تمام می شود.
 
 (U.ALL) = اتاق+صبحانه+ناهار+شام+میان وعده ها و نوشیدنی های رایگان به صورت 24 ساعته
 
Ultra All Inclusive : این هتل ها ، حداکثر مهمان نوازی را دارند و مانند هتل های ALL هستند با این تفاوت که میان وعده و نوشیدنی در هتل های U.ALL به صورت 24 ساعته ارائه می شود.
برخی از این هتل ها ، امکانات و تسهیلاتی مانند کوپن ماساژ رایگان نیز به مهمانان خود (به هر نفر یا به هر اتاق) ارائه می دهند.

نکته مهمی که مسافران باید بدان توجه داشته باشند این است که برخی هتل های U.ALL در فصل های غیر پیک که مسافرانشان اندک است ، خدمات 24 ساعته ارائه نمی دهند.به عنوان مثال ممکن است برخی هتل های U.ALL ترکیه در اول بهار که هوا در این کشور مانند ایران است و تعداد توریست هایش مانند تابستان زیاد نیست ، خدمات U.ALL ارائه ندهند. بنابراین ، اگر U.ALL می خواهید ، حتماً با هتل تماس بگیرید و از ارائه خدمات آن مطمئن شوید.

البته اگر با آژانس های معتبر سفر کنید ، می توانید با خیال آسوده تری سفر کنید چون آژانس های معتبر و نامدار این قبیل مسائل را بررسی و سپس با هتل ها عقد قرارداد می کنند.  

در ضمن هتل هایی که خود را Maximum All Inclusive معرفی می کنند هم همانند U.ALL ها هستند.

کدام نوع هتل را انتخاب کنیم؟

حال با توجه به رده بندی هتل ها بر مبنای سرویس های غذایی ، می توانید تصمیم بهتری درباره نوع هتلی که انتخاب می کنید داشته باشید.

هر کدام از این رده ها ، قیمت خاص خود را دارند. مثلاً شما برای رزرو هتل H.B پول بیشتری نسبت به هتل B.B پرداخت می کنید. بنابراین، اگر سفر شما به منظور گردش در مقصد است و صبح ، بعد از خوردن صبحانه با تور یا به طور انفرادی به گردش خواهید پرداخت و شب به هتل بر می گردید، نباید هتلی که ناهار می دهد را رزرو کنید چون در زمان سرو ناهار بیرون از هتل هستید و عملاً در قبال پولی که داده اید ، خدمتی نمی گیرید.

اگر از صبح تا شب بیرون هستید و ترجیح می دهید بعد از بازگشت به هتل شام مفصلی بخورید، هتل های H.B (با شام؛ نه ناهار) مناسب تان هستند ولی اگر یک شام سبک باب میل تان است، چرا هتل B.B را انتخاب نکنید تا در هزینه هایتان هم صرفه جویی شود.

اگر برای سفر کاری می روید که صبح تا ظهر بیرون هستید و ظهر را در هتل استراحت می کنید و بعد تا آخر شب به گشت و گذار یا ادامه کار می پردازید، هتل H.B (با ناهار ، نه شام) بسیار مناسب است.

 اگر هدف تان از سفر ، استراحت چند روزه در یک هتل آرام و مجهز باشد ، احتمالاً هتل های F.B یا ALL و U.ALL گزینه های خوبی هستند. 
ز

معنی اصطلاحات استفاده شده برای خدمات دهی در هتل ها چیست؟


 

یکی از مهمترین اطلاعاتی که در هنگام رزرو هتل باید به آن توجه ویژه داشت نوع خدماتی است که در ازای مبلغ پرداختی ارائه می ­شود. هتل ها برای معرفی خدمات ارائه شده از اصطلاحاتی استفاده می ­کنند که آگاهی از معنی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ادامه مطلب به توضیح مفصل این اصطلاحات پرداخته شده است.

 

۱All Inclusive  :

در این نوع اتاق هزینه پرداختی شامل تمام وعده های موجود، همه نوع نوشیدنی و میان وعده ها تا ساعت ۲۳ شب  می باشد. این نوع اتاق مخصوص کسانی است که علاقه چندانی به ماجراجویی و گشت زدن در داخل شهر نداشته و هدف از سفر را استراحت مطلق قرار داده اند. این نوع خدمات معمولا در هتل های ساحلی و ریزورت ها ارائه می ­شود. (تفاوت All با UAll در ساعت سرویس دهی آنها می باشد. در هتل های All سرویس دهی تا ساعت ۱۱ شب و در UAll سرویس دهی ۲۴ ساعته است)

 

۲(Full Board (FB  :

در اتاق فول برد هزینه ای که پرداخت می ­کنید صبحانه، نهار و شام را در بر می ­گیرد و برای خوردن نوشیدنی و میان ­وعده ها بایستی پول پرداخت کنید.

 

۳(Half Board (HB  :

با رزرو یک اتاق HB می­ توانید به غیر از صبحانه رایگان از یک وعده دیگر (به اختیار نهار یا شام ) نیز استفاده کنید. این خدمات برای افرادی که دوستدار ماجراجویی و گشت زنی در طول روز هستند و تمایل دارند بعد از یک گشت زنی شام را در هتل خود صرف کنند مناسب بنظر می ­رسد.

 

۴(Bed and Breakfast (B&B  :

همانطور که از معنای این نوع اناق پیداست، تنها می ­توان از صبحانه هتل بصورت رایگان استفاده کرد و برای استفاده از سایر وعده ها و میان وعده ها هزینه مربوطه باید پرداخت شود. این خدمات متداول ترین نوع خدمات در هتل ها می­ باشد.

 

۵(Self Catering (SC :

این نوع اتاقها دارای آشپزخانه کوچک می باشند که به لوازم آشپزی و ظروف غذاخوری مجهز است. انتخاب این اتاق برای کسانی که دوست دارند هروقت که دلشان می­ خواهد غذای خود را بپزند و بخورند و همچنین برای کسانیکه دارای بودجه محدود در سفر هستند و نمی­ خواهند پولهای خود را در رستورانها خرج کنند مناسب است.

 ز

زندانی که اکنون یک هتل لوکس است

Het Arresthuis در هلند همینک هتلی لوکس است که بین سالهای 1863 تا 2007 کاربری زندان داشته است. این مکان دارای 150 سلول بوده که به 36 اتاق لوکس و 7 سوئیت تبدیل شده اند که از آن جمله می توان به 4 سوئیت منحصر به فرد مدیر، زندانبان، وکیل و قاضی اشاره نمود که در تمام آنها مبلمان مدرن و جزئیلت بسیار ظریفی مانند آجر نما و پنجره های زیبا وجود دارند. در طبقه ی همکف نیز یک رستوران، سونا، باشگاه و پاسیوی مرکزی با درختان زیتون و یک باغ گیاهان ارگانیک وجود دارد.

هتل هایی که قبلا زندان بوده اند ایده ی جدیدی نیستند، به عنوان مثال نمونه ی مشابهی در آلمان با نام هتل آلکاتراز وجود دارد.

هتل

هتل

ز

کم شدن تعرفه استانداردسازی هتل ها

«مرتضی رحمانی‌موحد» از کاهش تعرفه استانداردسازی هتل‌ها به منظور ترغیب بهره‌برداران این تاسیسات و ابلاغ بخشنامه آن در آینده نزدیک خبر داد.

معاون گردشگری کشور در جمع اعضای هیئت رئیسه جامعه هتلداران کشور بر حفظ شاخصه رقابت‌پذیری صنعت گردشگری کشور به عنوان عامل موفقیت در بازار داخلی و بین‌المللی تاکید کرد.

«مرتضی رحمانی‌موحد» در نشستی با حضور اعضای هیئت رئیسه جامعه هتلداران ایران که با هدف تصمیم‌گیری مشترک درباره امور جاری صنعت هتلداری تشکیل شده بود، گفت:

افزایش آمار گردشگران خارجی به عنوان دستاورد دولت تدبیر و امید حاصل حفظ شاخص رقابت‌پذیری در بازار صنعت گردشگری کشورمان است که به هیچ عنوان نباید آن را از دست بدهیم.

وی با بیان این‌که برای حفظ این شاخصه باید همه اجزای بخش خصوصی در کنار یکدیگر قرار بگیرند، افزود:

ارتباط مستمر اجزای چرخه صنعت گردشگری باید به صورت بلند مدت حفظ شود و چنانچه با نگاه کوتاه‌مدت به آن نگریسته شود، آسیب خواهد دید.

رحمانی‌موحد همچنین از هتلداری به عنوان صنعتی سنگین یاد کرد و گفت: صبوری، انعطاف‌پذیری، دانش و بهره‌مندی از فنون مدیریت لازمه پیشبرد این بخش است تا بتواند نقش مهم و شایسته خود را در صنعت گردشگری کشور اعمال کند.

معاون گردشگری با اشاره به این‌که امروزه ارائه خدمات ترکیبی در هتل‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است، بیان کرد که در اختیار قرار دادن خدمات ترکیبی شامل اقامت، بازدید از مراکز تفریحی و نیز تورهای گردشگری می‌تواند جذابیت هر چه بیشتر هتل‌ها را برای گردشگران در پی داشته باشد.

وی افزود که همچنین چنانچه با خلاقیت و ابتکارات مدیریتی رویدادهای مناسبتی و جذاب به امور جاری هتل‌ها اضافه شود، می‌توان در راستای حفظ و تقویت شاخصه رقابت‌پذیری تلاش کرد.

رحمانی‌موحد در ادامه با اشاره به سیاست سازمان در کاهش تصدی‌گری، این موضوع را یکی از برنامه‌های اجرایی مهم در دست انجام بیان کرد و افزود:

ورود امور تصمیم‌گیری به بخش خصوصی در قالب بخش فعال و یا تشکل حرفه‌ای یکی از مهم‌ترین تصمیم‌های جاری است که می‌تواند در آینده موضوعاتی از جمله نرخ سالیانه هتل‌ها جزوی از آن به شمار می‌آید.

او با بیان این‌که در پی اقدام کاهش تصدی‌گری و تقویت امور حاکمیتی سازمان تا کنون فضای مطلوبی برای فعالیت بخش خصوصی ایجاد شده است، اظهار کرد که نیاز است چالش‌های پیش‌رو با استقامت و پالایش از میان برداشته شود تا خروجی مطلوب قابل انتظار رویت شود.

در این جلسه «جمشید حمزه زاده» رئیس جامعه هتلداران ایران، به همراه اعضای هیئت رئیسه جامعه هتلداران کشور هر یک با مطرح کردن مسائل جاری این حوزه از جمله نحوه تصویب قوانین و امور اجرایی از طریق جامعه و انتقال آن به استان‌ها، بررسی درخواست بخش خصوصی به منظور مشارکت، تاثیر خانه مسافرها در جذب گردشگران، نحوه اخذ مالیات و نیز میزان افزایش نرخ سالیانه هتل‌ها را به بحث گذاشتند.

ز